Bullying, Ψυχική υγεία

Καταγγελία: Bullying δίχως τέλος σε μαθητή δημοτικού για την καταγωγή της μητέρας του

Tη φρίκη του εκφοβισμού, του bullying, ζει ένας ανήλικος στο Ρέθυμνο.

Ο μαθητής δημοτικού δεν είχε αναφέρει το παραμικρό στην οικογένειά του, με αποτέλεσμα να αγνοείται ακόμη και σήμερα, το ακριβές διάστημα κατά το οποίο υπόκειται τα πάνδεινα από ανηλίκους της ηλικίας τους και ένα μεγαλύτερο αγόρι.

Το εφιαλτικό σκηνικό λαμβάνει χώρα σε περιαστικό χωριό του Ρεθύμνου, όπου το αγόρι ζει με την οικογένειά του. Εδώ και καιρό κάποια παιδιά είχαν αρχίσει να αποκαλούν τον ανήλικο… «τουρκάκι», με ρατσιστική συμπεριφορά απέναντί του, επειδή η μητέρα του είναι Τουρκάλα.

Το χωριό έχει αγκαλιάσει την μητέρα του, που μάλιστα έχει βαφτιστεί χριστιανή, όμως κάποια παιδιά δεν είχαν την ίδια διάθεση απέναντι στο παιδί της…

«Δε θα κάνουμε κι άλλο Γιακουμάκη», αναφέρει συγγενικό πρόσωπο του παιδιού, που με θλίψη θυμάται την υπόθεση του αδικοχαμένου Βαγγέλη γιακουμάκη, που εκδικάζεται αυτές τις μέρες.

Το παιδί δεν πηγαίνει στο σχολείο εδώ και έναν μήνα περίπου λόγω του εκφοβισμού που έχει υποστεί. Εξειδικευμένος πανεπιστημιακός ψυχολόγος παρακολουθεί το παιδί, που ποτέ δεν εκμυστηρεύτηκε το παραμικρό, με την υπόθεση να έρχεται στο φως, όταν πια τα σημάδια της κακοποίησης έγιναν ορατά και στο σώμα του παιδιού από τους έντρομους γονείς του.

Οι γονείς με τα έγγραφα των ειδικών και του νοσοκομείου και με σχετικό φωτογραφικό υλικό θα απευθυνθούν στη δικαιοσύνη για να μπει τέλος σε αυτή την υπόθεση εκφοβισμού, προτού είναι και πάλι αργά.

Πηγή: neakriti.gr