Μη κατηγοριοποιημένο

Καλώδια φόρτισης iPhone όχι και τόσο αθώα..

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το σκέφτονται δύο φορές για να πάρουν ένα καλώδιο φόρτισης τηλεφώνου και να το συνδέσουν. Αλλά το έργο κάποιων χάκερ θα αυξήσει την ευαισθητοποίηση για τους κινδύνους των δυνητικά κακόβουλων καλωδίων φόρτισης.

Ένας χάκερ πήρε ένα αόρατο καλώδιο Apple USB Lightning και το ρύθμισε με ένα μικρό εμφύτευμα με δυνατότητα Wi-Fi, το οποίο, όταν συνδεθεί σε έναν υπολογιστή, επιτρέπει σε έναν κοντινό χάκερ να δίνει εντολές σαν να είναι μπροστά από την οθόνη.

Ονομάστηκε καλώδιο O.MG , φαίνεται και λειτουργεί σχεδόν αδιακρίτως από ένα συνηθισμένο καλώδιο φόρτισης iPhone. Αλλά οι επιτιθέμενοι πρέπει να ανταλλάξουν το νόμιμο καλώδιο με το κακόβουλο και να περιμένουν μέχρις ότου ο στόχος τους  να φτάσει στον υπολογιστή τους. Από μια κοντινή συσκευή και εντός εμβέλειας Wi-Fi (ή προσαρτημένη σε ένα κοντινό δίκτυο Wi-Fi), ένας εισβολέας μπορεί να μεταδώσει ασύρματα κάτι κακόβουλο στον υπολογιστή από εντολές που έχουν οριστεί προηγουμένως.

Μόλις συνδεθεί λοιπόν, κλειδώνει από απόσταση μια οθόνη υπολογιστή για να βρει τον κωδικό πρόσβασης του χρήστη όταν συνδεθεί ξανά.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι ένα τέτοιο καλώδιο δεν είναι και τόσο εύκολο να κατασκευαστεί, αφού απαιτεί τουλάχιστον 4 ώρες εργασίας.

Η Apple ωστόσο, εργάζεται εντατικά γι΄αυτό, αναπτύσσοντας καινοτόμες μεθόδους και τεχνικές hacking για τον εντοπισμό τρωτών σημείων ασφαλείας πριν να εντοπίσουν τους κακόβουλους . Αυτό βέβαια, απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια οπότε τα αποτελέσματα θα φανούν στο κοντινό μέλλον..

Με πληροφορίες από TechCrunch