Διαδίκτυο, Εγκλήματα

Καλαμάτα: Συνελήφθη 73χρονος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Για πορνογραφία ανηλίκων συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη στην Καλαμάτα ένας 73χρονος, έπειτα από αιφνιδιαστική έρευνα που έκαναν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας στο σπίτι του.

Ο 73χρονος, που δεν έχει ξαναπασχολήσει τις Αρχές, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, χθες το μεσημέρι (01-07-2019), απολογήθηκε στον ανακριτή Καλαμάτας, απ’ όπου, με σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα, αποφασίσθηκε να αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στο κατώφλι του σπιτιού του 73χρονου κατόπιν πληροφοριών που είχαν. Στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή βρήκαν πλήθος αρχείων (βίντεο και φωτογραφίες) με υλικό πορνογραφίας άγνωστων ανήλικων παιδιών, κάτω των 15 ετών.

Ο υπολογιστής, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο, κατασχέθηκαν και απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για εργαστηριακή εξέταση.

Σύμφωνα με το tharrosnews.gr, ο 73χρονος κατέβαζε τα αρχεία από το ίντερνετ, έκανε ανταλλαγή με άλλους χρήστες, ενώ επισκεπτόταν και ιστοσελίδες με τέτοιο περιεχόμενο.