Διαδίκτυο, Εγκλήματα

Θύμα διαδικτυακής απάτης 58χρονη: Πώς της απέσπασαν 36.000 ευρώ μέσω Facebook

Θύμα απάτης έπεσε 58χρονη επιχειρηματίας στον Βόλο από επιτήδειους οι οποίοι, αφού την προσέγγισαν μέσω του Facebook, κατάφεραν να της αποσπάσουν ποσό που ξεπερνά τα 36.000 ευρώ.

Η περιπέτεια της ανυποψίαστης γυναίκας άρχισε τον περασμένο Νοέμβριο από μία φαινομενικά αθώα επικοινωνία μέσω διαδικτύου με άγνωστο άνδρα, που στη συνέχεια εξελίχθηκε σε απάτη.

Ο απατεώνας που αποδείχθηκε “μετρ” στη χειραγώγηση της 58χρονης, της παρουσιάστηκε ως υψηλόβαθμο στέλεχος του στρατού των ΗΠΑ και μάλιστα υπεύθυνος για την ιατρική δαπάνη στρατευμάτων στη Συρία. Όταν κατάφερε πλέον μέσα από καθημερινές ανταλλαγές μηνυμάτων να κερδίσει την εμπιστοσύνη της, της απέσπασε με διάφορα προσχήματα συνολικά 36.320 ευρώ, τα οποία η γυναίκα κατέθετε σε τραπεζικούς λογαριασμούς που τις υποδείκνυε.

Όταν η 58χρονη άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά και αποφάσισε να κλείσει την κάνουλα των χορηγιών προς τον φίλο της, τότε εκείνος άρχισε να την εκβιάζει, λέγοντας της ότι θα αφήσει να διαρρεύσουν προσωπικά δεδομένα της στο διαδίκτυο, ενώ έφτασε και στο σημείο να απειλήσει και τη σωματικής της ακεραιότητα.

Έντρομη η γυναίκα από τον Βόλο απευθύνθηκε στις αστυνομικές Αρχές και κατήγγειλε τον άγνωστο άνδρα που είχε μετατραπεί σε δυνάστη της. Έπειτα από έρευνα οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έφτασαν στα ίχνη ενός εκ των δραστών, καθώς όπως αποδείχθηκε, επρόκειτο για κύκλωμα που δρούσε οργανωμένα.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν μέρος των 36.320 ευρώ, που είχε καταθέσει η 58χρονη σε διαφορετικούς λογαριασμούς, στον λογαριασμό 38χρονου Νιγηριανού που κατοικούσε στη Θεσσαλονίκη. Την ίδια ώρα οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του αγνώστου συνομιλητή της 58χρονης.

Πηγή πληροφοριών: Espresso