Διαδικτυακός Εθισμός, Ψυχική υγεία

Η Κίνα απαγορεύει σε παιδιά να παίζουν video games αργά τη νύχτα για να αντιμετωπίσει τον εθισμό

Όσοι είναι κάτω των 18 ετών απαγορεύεται να παίζουν βιντεοπαιχνίδια μεταξύ 10 το βράδυ και 8 το επόμενο πρωί και πρέπει να περιοριστούν στα 90 λεπτά την ημέρα

Η Κίνα επέβαλε όρια σε ανηλίκους σχετικά με τα βιντεοπαιχνίδια για να αντιμετωπιστεί «ένας σοβαρός εθισμός που βλάπτει την σωματική και ψυχική υγεία τους», σύμφωνα με την κυβέρνηση.

 

Οι καινούργιοι κανονισμοί απαγορεύουν μεταξύ άλλων σε άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών να παίζουν video games μεταξύ 10 το βράδυ μέχρι 8 το επόμενο πρωί.

Στην διάρκεια της εβδομάδας, οι ανήλικοι επιτρέπεται να παίζουν μόνο 90 λεπτά την ημέρα, διάστημα που σε σαββατοκύριακα και γενικές γιορτές αυξάνεται στις τρεις ώρες ημερησίως.

 

Οι νέοι κανόνες περιορίζουν επίσης το χρηματικό ποσό που δαπανάται για online βιντεοπαιχνίδια σε 200 γουάν (29 δολάρια) τον μήνα για παιδιά ηλικίας 8 με 16 ετών, και 400 γουάν (57 δολάρια) για τις ηλικίες 16 με 18 ετών.

 

Οι ανήλικοι πλέον θα καλούνται να χρησιμοποιούν τα αληθινά τους ονόματα και τους αριθμούς ταυτότητας προκειμένου να κάνουν login και να παίξουν.

 

Οι καινούργιοι περιορισμοί είναι το τελευταίο μέτρο της κινεζικής κυβέρνησης στην προσπάθειά της να ελέγξει την βιομηχανία των online βιντεοπαιχνιδιών και καλεί εταιρίες και πλατφόρμες στο διαδίκτυο να τους εφαρμόσουν, κάτι που σκοπός είναι να λειτουργήσει ως «οδηγός» προς τους γονείς.

Το υπουργείο Παιδείας είχε ανακοινώσει πέρυσι πως θα επιβάλλει νέους κανόνες στα online παιχνίδια που επιτρέπονται, θα περιορίσει τα καινούργια που κυκλοφορούν και να μειώσει τον χρόνο που περνούν οι ανήλικοι παίζοντας. Χρήστες στο Weibo εξέφρασαν αμφιβολίες κατά πόσον θα εφαρμόζονται οι νέοι κανόνες, καθώς οι ανήλικοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν τις ταυτότητες των γονιών τους, όπως κάνουν ήδη όταν υπάρχει όριο ηλικίας.

 

Με πληροφορίες από LiFo.gr