Διαδίκτυο, Εγκλήματα

Η ιστορία της Άννας που έπεσε θύμα εκδικητικής πορνογραφίας από τον κολλητό της

Πηγή: Huffpost Greece

 

Έχεις μια ιδιαίτερη στιγμή με τον σύντροφό σου. Ο κολλητός σου, ο άνθρωπος που γνωρίζεις από μικρό παιδί και εμπιστεύεσαι σαν αδερφός σου, κρυφά και με τρόπο που ακόμη δεν έχει γίνει σαφής, βγάζει βίντεο από την ιδιαίτερη στιγμή σου και το στέλνει σε φίλους του.

Το βίντεο κυκλοφορεί μεταξύ της παρέας και οι μόνοι που δεν το γνωρίζουν είναι οι πρωταγωνιστές του.

Μπορεί για τους περισσότερους, όταν ακούνε για εκδικητική πορνογραφία να έχουν στο μυαλό τους για φωτογραφίες ή βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου που ανεβαίνουν στο διαδίκτυο, ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό.

Αυτή είναι η ιστορία της Άννας* και τη μοιράστηκε η ίδια με τη HuffPost.

Επίσης μιλήσαμε με την κα Καλλιόπη Ιωάννου**, Κλινική Εγκληματολόγο και διευθύντρια του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSIi) ώστε να μας εξηγήσει, γιατί η εκδικητική πορνογραφία – ή «διαδικτυακός βιασμός» όπως λέγεται, είναι πιο σοβαρό φαινόμενο από όσο πιστεύουμε και τι πρέπει να κάνει όποιος πέσει θύμα.

Η ιστορία της Άννας

Η Άννα σήμερα είναι 19 ετών. Μεγάλωσε σε μια επαρχιακή πόλη και από μικρό παιδί έκανε παρέα με τον Αντώνη. «Ήμασταν φίλοι από μικρά παιδιά, ερχόταν συνέχεια σπίτι μου, έκαναν και οι γονείς μας παρέα», μου λέει.

Ένα βράδυ πριν δύο χρόνια περίπου, συναντά το αγόρι της, Μάριο, στο σπίτι του Αντώνη. Πηγαίνουν στο δωμάτιο και έχουν ερωτική επαφή. Με κάποιο τρόπο ο Αντώνης καταφέρνει να καταγράψει την επαφή και στη συνέχεια στέλνει το βίντεο στην κοινή τους παρέα.

Η Άννα δεν γνωρίζει τίποτα, κανένας δεν βρέθηκε να της πει ότι οι προσωπικές της στιγμές είχαν βγει κοινή θέα σε όλη την παρέα. Θα το μάθει ένα χρόνο αργότερα από τον ίδιο τον κολλητό της. Την περίοδο μάλιστα που έδινε Πανελλήνιες. «Δεν ήταν μόνο αυτό. Τότε ήταν μια πολύ άσχημη περίοδος γενικά. Διάβαζα για τις Πανελλήνιες, είχαμε και ένα σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα, ήταν άρρωστη η μαμά μου, έμαθα και αυτό… Ήταν όλα χάλια τότε», μου λέει.

-Πως αποφάσισε να σου αποκαλύψει την αλήθεια ο Αντώνης ένα χρόνο μετά;  

Διαβάστε τη συνέχεια στο Huffpost Greece