Ανθρώπινες Σχέσεις, Ψυχική υγεία

Γιατί δε μπορείτε να αναζητήσετε στο Google το νόημα της ζωής

Εάν περνάτε μια από αυτές τις μέρες που τα προβλήματα της ζωής συρρέουν, είτε από γραφειοκρατικής άποψης, είτε από φορολογικής και σκέφτεστε ποιο είναι το νόημα όλων αυτών, τότε σίγουρα η λύση δεν είναι να το αναζητήσετε στο διαδίκτυο.

Τα αποτελέσματα της αναζήτησης θα είναι μία σειρά από πρόχειρες και θλιβερές συμβουλές.

Αλλά ας είμαστε θετικοί. Μιλάμε για το νόημα της ζωής και αυτό αξίζει σίγουρα να διερευνηθεί.

Η εστίαση μόνο στις άμεσες και μεταβατικές απολαύσεις και επιτυχίες θα μας οδηγήσει στην κενότητα. Το πραγματικό νόημα της ζωής δεν μπορεί να γίνει απ’ όλους αντιληπτό με τον ίδιο τρόπο. Είναι κάτι πολύπλοκο και προσωπικό, που ο καθένας θα πρέπει να το αναζητήσει μόνος του.

Εστίαση στην εκπλήρωση, και όχι στην ευτυχία.

Δηλώσεις όπως «η ευτυχία είναι το νόημα της ζωής» είναι εντελώς άτοπες και παραπλανητικές. Η ευτυχία είναι ένα συναίσθημα φευγαλέο. Έχει δηλαδή να κάνει με την άμεση ικανοποίηση, που απέχει πολύ από την μακροπρόθεσμη επίτευξη στόχων.

Απαλλαγή από την απληστία                                            

Έχει παρατηρηθεί ότι όσα περισσότερα καταφέρνουν οι άνθρωποι, τόσο λιγότερο ευχαριστημένοι είναι και επιζητούν όλο και περισσότερα. Πρέπει να μένουμε ευχαριστημένοι λοιπόν, απ’ όσα έχουμε καταφέρει στη ζωή μας και να αναζητούμε το καινούριο με όρεξη.

Απομάκρυνση του «εγώ»

Είναι πολύ εύκολο να βλέπουμε τον εαυτό μας ως το κέντρο του σύμπαντος. Μερικές μάλιστα, φορές παραμελούμε να εξετάσουμε τα δισεκατομμύρια άλλων οντοτήτων γύρω μας θεωρώντας ότι είμαστε πιο σημαντικοί. Οφείλουμε να προσπαθήσουμε να παραμελήσουμε τις εγωκεντρικές αντιλήψεις μας, κι’ έτσι θα οδηγηθούμε σε προσωπική επιτυχία και εξέλιξη.

Ακολουθώντας, συμπερασματικά, κάποιες από τις παραπάνω συμβουλές, σίγουρα η κοινωνία μας θα μπορούσε να έχει ένα καλύτερο μέλλον. Η ευτυχία θα βρίσκεται στα μικρά πράγματα και δεν θα χρειάζεται να την αναζητούμε στο διαδίκτυο, ‘αντιγράφοντας’ την ευτυχία κάποιου!

Με πληροφορίες από JotForm