Διαδικτυακές απειλές, Διαδίκτυο

Έτσι χακάρουν τις συσκευές ενδοεπικοινωνίας για μωρά (baby monitor)

Σίγουρα έχετε ακούσει ιστορίες τρόμου.. Μία κάμερα μωρού που έχει αρχίσει να κινείται μόνη της.. Χάκερ που έχουν πρόσβαση σε κάμερες, προσωπικές πληροφορίες, wi-fi kai άλλα.

Οι συσκευές αυτές σκοπεύουν να κρατάνε τα παιδιά σας ασφαλή, αλλά συχνά είναι γεμάτες με κενά που μπορούν εύκολα να εκμεταλλευτούν πολλοί απατεώνες.

Γιατί και πώς χακάρουν τις συσκευές αυτές τελικά;

Αυτή είναι μια καλή ερώτηση.

Πόσο ενδιαφέρον μπορεί να είναι να κοιτάζεις ένα κοιμισμένο μωρό ή απλά ένα άδειο δωμάτιο; Οι ειδικοί λένε ότι υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους ένας χάκερ μπορεί να βρεθεί σε μία συσκευή μωρών:

  • Αν μια συσκευή είναι συνδεδεμένη στο WiFi του σπιτιού, μπορεί να είναι ένα εύκολο σημείο εισόδου για τον χάκερ να συλλέξει άλλες προσωπικές πληροφορίες από το δίκτυο.
  • Μια μόνιμη παρακολούθηση μωρού, ειδικά μία με κάμερα που κινείται ή περιστρέφεται, θα μπορούσε να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τη διαρρύθμιση ενός σπιτιού, την εξεύρεση σημείων εισόδου και το να βλέπεις ότι κανείς δεν είναι σπίτι!
  • Και φυσικά, είναι προφανώς οι τρομακτικοί λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να θέλει να εισβάλλει με μια κάμερα στο σπίτι σας.

Ένας από τους κυριότερους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι το κάνουν, είναι επειδή είναι πολύ εύκολο! Πολλές σύγχρονες συσκευές μωρών επικεντρώνονται υπερβολικά στα κουδούνια, τις σφυρίχτρες και τα χαρακτηριστικά που θέλουν οι γονείς, και αγνοούν εντελώς τις βασικές λειτουργίες ασφαλείας που χρειάζονται αυτές τις μέρες.

 

Much Needed

Ποιες τεχνολογίες είναι πιο ευάλωτες;

Οι πιθανότητες είναι (εκτός εάν έχετε πληρώσει σοβαρά χρήματα για να έχετε τη δική σας κάμερα και οθόνη εγκατεστημένη μέσω hardwire στο σπίτι σας), να έχετε μία συσκευή που μεταδίδει ήχο και / ή βίντεο ασύρματα. Τα ασύρματα σήματα είναι πάντα κάπως πιο ευάλωτα στις επιθέσεις, αλλά κάθε μέθοδος έχει τα δικά της υπέρ και τα κατά.

Συσκευές WiFi

Βλέπετε όλο και περισσότερες από αυτές στην αγορά με το πέρασμα του χρόνου, λόγω της ευκολίας του ελέγχου της τροφοδοσίας στο τηλέφωνό σας από οπουδήποτε στο σπίτι (ή οπουδήποτε υπάρχει Internet). Παίρνετε επίσης όλα τα είδη από καμπάνες και σφυρίχτρες, αλλά μπορεί να είναι αρκετά ευάλωτες στις επιθέσεις.

Είναι πιο ασφαλείς στις περισσότερες περιπτώσεις από τις αναλογικές οθόνες, αλλά ο κίνδυνος είναι επίσης υψηλός επειδή ένας επιτυχημένος χάκερ θα μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση σε άλλες συσκευές στο σπίτι σας που είναι συνδεδεμένες στο ίδιο δίκτυο.

Ακόμα κι αν το δίκτυό σας WiFi είναι ασφαλές, το λογισμικό στο εσωτερικό της οθόνης μπορεί να μην είναι και αυτές μπορούν να χρησιμεύσουν ως πύλη για την πρόσβαση σε άλλες πληροφορίες στο προσωπικό σας δίκτυο.

Αναλογικές συσκευές:

Αυτές λειτουργούν χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνολογία που τροφοδοτεί τα ραδιοφωνικά σήματα ή τα σήματα τηλεοπτικών εκπομπών. Ενώ δεν έχουν  περίπλοκο λογισμικό, το σήμα είναι ανοιχτό για τη λήψη σε όποιον μπορεί να καταλάβει ποια συχνότητα χρησιμοποιείτε. Αυτές μπορεί να είναι μια φθηνή επιλογή, αλλά είναι οι λιγότερο ασφαλείς.

Ψηφιακές συσκευές:

Οι ψηφιακές οθόνες μεταδίδουν ασύρματα σήματα ήχου και βίντεο χρησιμοποιώντας ψηφιακή κρυπτογραφημένη συχνότητα. Ουσιαστικά αλλάζει συχνά η συχνότητα του σήματος και καθιστά πολύ πιο δύσκολο τον εντοπισμό.

Συνοψίζοντας, πιο ασφαλείς είναι οι ψηφιακές οθόνες που χρησιμοποιούν τεχνολογία αναδίπλωσης συχνότητας ή οθόνες WiFi που είναι εξαιρετικά καλά σχεδιασμένες για να περιορίσουν τις αδυναμίες, σε συνδυασμό με ένα πολύ ασφαλές δίκτυο WiFi και κωδικό πρόσβασης.

Φυσικά, μπορούν να υποστούν hacking και οι συσκευές χωρίς WiFi. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, οι αναλογικές οθόνες μπορούν εύκολα να συντονιστούν. Το μόνο που χρειάζεται είναι κάποιος να καταλάβει ποια στατική συχνότητα χρησιμοποιεί η οθόνη σας και να βρίσκεται εντός εμβέλειας.

Οι κωδικοί πρόσβασης

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων που χρησιμοποιεί τέτοιες συσκευές αγνοεί ότι έχουν κωδικούς πρόσβασης! Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν εργοστασιακά προκαθορισμένους κωδικούς τους οποίους οι γονείς δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν ποτέ. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες μάλιστα παραβλέπουν να τους αλλάξουν!

Καμία συσκευή δεν είναι απόλυτα ασφαλής, αλλά αν επιλέξετε μία ψηφιακή οθόνη θα είστε σε καλά χέρια.

Θυμηθείτε, οι χάκερ ψάχνουν για συσκευές που είναι εύκολο να χακάρουν. Αν διαθέτετε μία που θα τους δυσκολέψει, είναι πιθανό να σας προσπεράσουν και να πάνε στον επόμενο!

Με πληροφορίες από:  Dadfixesverything