Games, Tech Review, Εκπαιδευτικοί Οδηγοί, Τεχνολογία

Ένας οδηγός για το Steam, την απόλυτη πλατφόρμα διαδικτυακού παιχνιδιού

Εάν τα παιδιά σας έχουν αρχίσει να ασχολούνται με βιντεοπαιχνίδια, είναι θέμα χρόνου να μάθετε για το Steam. Ξεκίνησε το 2003 και τώρα διαθέτει πάνω από 150 εκατομμύρια χρήστες, κάνοντάς το μια από τις πιο σημαντικές πλατφόρμες στον κόσμο των παιχνιδιών. Είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα όπου μπορείτε να αγοράσετε, να πουλήσετε και να αποθηκεύσετε παιχνίδια, καθώς και να κάνετε πολλά ακόμη πράγματα.

Ευτυχώς για τους γονείς, το Steam διαθέτει γονικούς ελέγχους που επιτρέπουν στις οικογένειες να επιλέγουν με ακρίβεια τους τίτλους και τα χαρακτηριστικά που μπορούν να έχουν πρόσβαση τα παιδιά τους. Αυτές είναι οι πιο συνηθισμένες ερωτήσεις σύμφωνα με το Common Sense, για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτήν την πλατφόρμα παιχνιδιών.

Πώς λειτουργεί tο Steam;

Ένα από τα πιο δημοφιλή χαρακτηριστικά του είναι η δυνατότητα των χρηστών να χρησιμοποιούν οποιοδήποτε υπολογιστή για να παίξουν παιχνίδια που αγοράζουν στο λογαριασμό του Steam. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν μια μεγάλη συλλογή παιχνιδιών χωρίς να χρησιμοποιούν πολλή μνήμη υπολογιστή.

Σε ποια ηλικία πρέπει να χρησιμοποιηθεί από το παιδί μου το Steam;

Απαιτεί από τους χρήστες να είναι τουλάχιστον 13 χρονών για να το χρησιμοποιήσουν. Με τις σωστές ρυθμίσεις και την παρακολούθηση, οι γονείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα για να βρουν και να κατεβάσουν παιχνίδια κατάλληλα για την ηλικία για των μικρότερων παιδιών.

Είναι ασφαλές για τα παιδιά;

Όπως κάθε πλατφόρμα, το Steam μπορεί να είναι εξαιρετικά ασφαλές ή εξαιρετικά επιβλαβές ανάλογα με το περιεχόμενο που εκτίθεται στα παιδιά. Τα παιδιά μπορούν να βρουν ακατάλληλο περιεχόμενο στις ομάδες και τα φόρουμ. Και το σύστημα συναλλαγών μπορεί να οδηγήσει ανυποψίαστους παίκτες σε απατεώνες. Ωστόσο, το Steam έχει επίσης ισχυρούς γονικούς ελέγχους που μπορούν να μειώσουν σημαντικά τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά κατά τη χρήση του.

Υπάρχει συνομιλία στο Steam;

Το Steam υποστηρίζει τη συνομιλία κειμένου αλλά και φωνητική. Μπορείτε να προσθέσετε φίλους και να συζητήσετε μεμονωμένα ή σε ομάδες με άτομα που γνωρίζετε αλλά και άτομα που δεν γνωρίζετε. Μπορείτε επίσης να συμμετάσχετε σε δημόσιες συνομιλίες και να μιλήσετε με οποιονδήποτε στην πλατφόρμα.

Υπάρχουν γονικοί έλεγχοι στο Steam;

Το Steam προσφέρει ένα σύνολο γονικών ελέγχων που ονομάζεται Family View που δίνει στους γονείς πλήρη έλεγχο σε ό, τι έχουν πρόσβαση τα παιδιά τους στην πλατφόρμα. Προσφέρει οδηγίες βήμα προς βήμα, τις οποίες αξίζει να τα διαβάσετε.. Επιτρέπει επίσης στους γονείς να ελέγχουν αν τα παιδιά έχουν πρόσβαση στο κατάστημα Steam, στο περιεχόμενο που δημιουργείται από την κοινότητα, στο chat, στα φόρουμ ή στα online προφίλ. Όλες αυτές οι λειτουργίες προστατεύονται με PIN, επομένως τα παιδιά δεν μπορούν εύκολα να το παρακάμψουν.

Υπάρχουν ρυθμίσεις απορρήτου ή ασφαλείας στο Steam;

Τα προφίλ  είναι δημόσια από προεπιλογή, αλλά η πλατφόρμα σάς επιτρέπει να κάνετε τα στοιχεία σας ιδιωτικά ή μόνο διαθέσιμα στη λίστα των φίλων σας. Διαθέτει επίσης ένα χαρακτηριστικό ασφαλείας που ονομάζεται Steam Guard, το οποίο παρέχει ένα πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας σε έναν λογαριασμό.

Κοστίζει χρήματα;

Πολλά από τα διαθέσιμα παιχνίδια έχουν κόστος. Ορισμένα παιχνίδια είναι ελεύθερα ή κοστίζουν μόλις $ 1, αλλά νέες κυκλοφορίες από μεγαλύτερους και καλύτερους προγραμματιστές μπορούν να κοστίζουν έως και 60-70 δολάρια η καθεμία. Λάβετε υπόψη ότι όταν αγοράζετε παιχνίδια από το κατάστημα του, μπορείτε να τα αναπαράγετε μόνο στο δίκτυο του Steam.

Τι είναι το Πορτοφόλι του Steam;

Το πορτοφόλι είναι ένας τρόπος που οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν παιχνίδια ή άλλο περιεχόμενο στο κατάστημα. Οι χρήστες μπορούν είτε να προσθέσουν χρήματα χρησιμοποιώντας μια πιστωτική κάρτα είτε να αγοράσουν μια κάρτα δώρου Steam. Η χρήση του Steam Wallet μπορεί να είναι ένας χρήσιμος τρόπος για τους γονείς να διαχειρίζονται τις δαπάνες των παιδιών τους στο Steam, ειδικά επειδή μερικά παιχνίδια μπορούν να κοστίσουν πολύ ακριβά..