Όσα πρέπει να ξέρετε για τις μυστικές συνομιλίες του Messenger

Η μυστική συνομιλία στο messenger επιτρέπει σε δύο άτομα να συνομιλούν και να μιλούν σε έναν ιδιωτικό χώρο, κάτι που δεν μπορεί να δει κανείς από κανέναν άλλο. Αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες του Facebook. Η δυνατότητα είναι κρυπτογραφημένη και διασφαλίζει ότι κανείς δεν μπορεί να ανοίξει τις συνομιλίες χωρίς κωδικό πρόσβασης.

Τι είναι μια μυστική συνομιλία στο Messenger;

  • Είναι ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα συγκεκριμένου χρόνου. Μόλις τελειώσει ο χρόνος, τα μηνύματα θα καταστραφούν. Μόνο τα άτομα που βρίσκονται σε συνομιλία μπορούν να δουν τα μηνύματα.
  • Ακόμη και το Facebook και η επιβολή του νόμου δεν έχουν πρόσβαση στη συνομιλία.
  • Τα μηνύματα μπορούν να διαβαστούν μόνο στη συσκευή που επιλέγετε να τα διαβάσετε. Μόλις διαβαστεί, δεν μπορεί να ανοίξει σε άλλη συσκευή. Για παράδειγμα, εάν έχετε διαβάσει το μήνυμα στο κινητό σας τηλέφωνο, δεν μπορείτε να το ανοίξετε ξανά στον φορητό υπολογιστή σας.
  • Χρησιμοποιώντας τη μυστική συνομιλία στο messenger μπορείτε να ορίσετε τη διάρκεια παραμονής των μηνυμάτων. Για παράδειγμα, η ρύθμιση ενός χρονοδιακόπτη για 5 λεπτά και στη συνέχεια τα μηνύματα θα εξαφανιστούν.

Πώς βρίσκετε μυστικές συνομιλίες στο Messenger;

Θα πρέπει να ενημερώσετε το Messenger στην τελευταία του έκδοση για να δείτε μυστικές συνομιλίες στο messenger.

Πώς να διαπιστώσετε εάν κάποιος έχει χρησιμοποιήσει μυστικές συνομιλίες στο messenger.

Εάν στείλετε ένα μήνυμα σε κάποιον που χρησιμοποιεί τη μυστική συνομιλία στο messenger, το άλλο άτομο θα γνωρίζει ότι αυτή η συνομιλία είναι ιδιωτική. Θα εμφανιστεί ένα συννεφάκι μηνύματος που θα ειδοποιεί το άλλο άτομο. Θα υπάρχει επίσης μια εικόνα που λέει «Κρυπτογραφημένη από τη μία συσκευή στην άλλη». Αυτό θα ενημερώσει το άλλο άτομο ότι το μήνυμα χρησιμοποιεί τη μυστική συνομιλία συνομιλίας στο messenger.

Η μυστική συνομιλία μπορεί να διαγραφεί από την εφαρμογή Facebook Messenger. Ωστόσο, η διαγραφή της συνομιλίας σας δεν σημαίνει ότι το άλλο άτομο έχει διαγράψει τη συνομιλία του.

Δεν είναι δυνατή η προβολή παλιών συνομιλιών όταν χρησιμοποιείτε μια νέα συσκευή.

Πώς να διαγράψετε τις μυστικές συνομιλίες.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο προφίλ και επιλέξτε Μυστικές συνομιλίες. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Διαγραφή μυστικών συνομιλιών και πατήστε Διαγραφή όλων.

Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι ενώ η συνομιλία έχει τελειώσει στη συσκευή σας, ενδέχεται να εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη στη συσκευή του φίλου σας, εκτός εάν η φίλη σας τη διαγράψει επίσης.

Όταν χρησιμοποιείτε μυστική συνομιλία, και οι δύο χρήστες θα έχουν κωδικό πρόσβασης. Αυτό χρησιμοποιείται για την επαλήθευση των μηνυμάτων που είναι κρυπτογραφημένα.

Η κρυπτογράφηση των μυστικών συνομιλιών το καθιστά ασφαλές στη χρήση. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι διαρροές και παραβιάσεις μπορούν πάντα να συμβούν στον διαδικτυακό κόσμο.

 

Πώς μπορούν να καθοδηγούν οι γονείς τα παιδιά τους, ως προς τις μυστικές συνομιλίες :

  • Μιλήστε στο παιδί σας σχετικά με τους κινδύνους από τη χρήση μυστικών συνομιλιών και την πιθανότητα της συνομιλίας του να γίνεται στιγμιότυπο οθόνης και κοινή χρήση με άλλους.
  • Ενημερώστε το παιδί σας πώς να αποκλείσετε άτομα στα οποία δεν θέλουν να συνομιλήσουν.
  • Ενθαρρύνετε το παιδί σας να σας μιλήσει σε περίπτωση που κάποιος είπε κάτι που τους έκανε να νιώσουν αναστατωμένους ή άβολους.

 

Μετάφραση-Απόδοση: Χριστιάνα Ευσταθίου

Πηγή: kidsnclicks

 

2020-08-12T08:23:35+00:00