Ψηφιακή ακαδημία μαθητή 2020-01-27T15:16:14+00:00

Ψηφιακή ακαδημία μαθητή

Το CSI Institute, σε συνέχεια των πολύπλευρων δράσεών του, υλοποιεί ένα νέο εγχείρημα με επίκεντρο τους μικρούς του φίλους, τους μαθητές. Στόχος αυτή την φορά είναι η μύηση των μαθητών στον κόσμο του προγραμματισμού, αφού όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε σε σχετική του ομιλία και ο πρώην Πρόεδρος των Η.Π.Α Μπάρακ Ομπάμα «τα παιδιά πρέπει να γίνουν δημιουργοί και εμπνευστές της τεχνολογίας και όχι απλοί πελάτες..Το μάθημα των υπολογιστών δεν θα πρέπει να θεωρείται προαιρετικό αλλά βασικό με «φόντο» όλες αυτές τις ανατρεπτικές αλλαγές, που ήδη βιώνουμε στους τεχνολογικούς τομείς και θα θέσουν παγκοσμίως τα νέα οικονομικά δεδομένα».

Ως εκ τούτου, το CSIi αντιλαμβανόμενο την αναγκαιότητα εφοδιασμού των ανθρώπων και ειδικά των νέων με γνώσεις που θα τους επιτρέψουν να ανταποκριθούν στις τεχνολογικές και  κοινωνικοοικονομικές εξελίξεις αλλά και την ανάγκη ανάπτυξης της απασχολησιμότητας στην Ψηφιακή Εποχή, θεωρεί ευθύνη του τη μύηση των νέων σε γλώσσες προγραμματισμού μέσω ενός πρωτοποριακού υβριδικού σχολείου. Το ψηφιακό αυτό σχολείο, θα προσφέρει σε μαθητές από όλα τα μέρη της Ελλάδας εξ’ αποστάσεως δωρεάν μαθήματα ετησίως πάνω στις βασικές γνώσεις JavaScript, PHP, Python, jQuery, Ruby, SQL, HTML & CSS και Python.

Με αυτό το υβριδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν πολλές δεξιότητες (γνωστικές και κοινωνικές) που δεν ήξεραν ότι έχουν καθώς μετατρέπονται από χρήστες σε δημιουργούς!

Η διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος θα είναι έξι μήνες και δυνατότητα συμμετοχής και παρακολούθησης θα έχουν μαθητές από όλη την Ελλάδα, ηλικίας 9-14 ετών. Το πρόγραμμα θα υλοποιείται  2 φορες την εβδομάδα και ώρες 19:00-21:00.

Θα χορηγούνται βεβαιώσεις παρακολούθησης.