Χαρά Σώτα

Κλινική Εγκληματολόγος (Msc) και Ειδική Αναλύτρια Απειλών του Κυβερνοχώρου

Ονομάζομαι Χαρά Σώτα και είμαι Κλινική Εγκληματολόγος (Msc) και Ειδική Αναλύτρια Απειλών του Κυβερνοχώρου. Πώς έφτασα όμως ως εδώ;

Από σχετικά νεαρή ηλικία ήξερα τι θέλω να κάνω. Ήθελα να γίνω εγκληματολόγος, αλλά ήθελα και λίγη ψυχολογία και λίγη κοινωνιολογία και κάτι καλλιτεχνικό και πάει λέγοντας.

‘Έτσι μπήκα στην κοινωνιολογία από την οποία πήρα και τις καλύτερες βάσεις που θα μπορούσα να έχω σε κοινωνικά ζητήματα. Στη συνέχεια ακολούθησα το όνειρό μου και έφυγα για Αγγλία όπου σπούδασα Κλινική Εγκληματολογία, μια επιστήμη που συνδύαζε τα άλλα δύο κομμάτια που αγαπούσα πολύ, την Εγκληματολογία και την Κλινική Ψυχολογία.

Μέσα από την Εγκληματολογία το ενδιαφέρον μου στράφηκε ιδιαίτερα στο Ηλεκτρονικό Έγκλημα το οποίο είναι πλέον και ο τομέας που έχω αφοσιωθεί. Μιας και είμαι ένα ιδιαίτερα δραστήριο άτομο, όμως, δε σταμάτησα εκεί και ξεκίνησα άλλο μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με σκοπό να ειδικευτώ στο Ηλεκτρονικό Έγκλημα στις επιχειρήσεις.

Στα ενδιαφέροντα μου ωστόσο συγκαταλέγονται κι άλλοι τομείς, όπως πχ. ο καλλιτεχνικός τομέας. Στο CSI Institute έχω τη χαρά πέρα από το θέμα ενημέρωσης των πολιτών για τις κυβερνοαπειλές να είμαι και επικεφαλής του δημιουργικού τμήματος. Επίσης, λατρεύω τα ταξίδια, τη μαγειρική και τη γλυπτική.

Είναι μεγάλη μου τιμή να προσφέρω στο CSIi και στον σκοπό του τις γνώσεις μου και την ενέργειά μου.