Χρυσή Τσαμούρη

Εθελόντρια- Δικαστική Ψυχολόγος

Oνομάζομαι Χρυσή Τσαμούρη. Είμαι κάτοχος πτυχίου μελέτης της παιδικής ηλικίας (BA Hons Childhood Studies) του Πανεπιστημίου του Sunderland του Ηνωμένου Βασίλειου . Παράλληλα σε προπτυχιακό επίπεδο μελέτησα για δύο έτη την επιστήμη της ψυχολογίας (BA Hons Psychology) στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Το ενδιαφέρον μου για τον ευρύτερο τομέα της ψυχολογίας όσο και της εγκληματολογίας , με έκανε να επιλέξω ως μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών τη μελέτη της Δικαστικής παιδοψυχολογίας και των νομικών προεκτάσεων (MSc Child Forensic Studies, Psychology and Law) στο Πανεπιστήμιο του Portsmouth.

Με την επιστροφή μου στην Ελλάδα αποφάσισα να διευρύνω τους μορφωτικούς ορίζοντές μου, παρακολουθώντας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών δύο προγράμματα σύντομης φοίτησης στον τομέα της Δικαστικής και Ψυχιατροδικαστικής Ψυχολογίας και στον τομέα της Συμβολής της Ψυχολογίας στην Εγκληματολογική Ερευνα, από τα οποία έλαβα και τις αντίστοιχες πιστοποίησεις. Στη συνέχεια παρακολούθησα στο Μητροπολιτικό Κολέγιο Αθηνών σεμινάρια με θέμα τη Δικαστική Ψυχολογία : Εξιχνίαση Εγκλήματος και η διαδικασία της δίκης.

Η μεγάλη αγάπη μου για τα ζώα με ώθησε στο να εγγραφώ σε πρόγραμμα σπουδών με αντικείμενο μελέτης την Ψυχολογία των Κατοικιδίων (Pet Psychology), για να διευρύνω περισσότερο τις γνώσεις μου καθώς από μικρή ηλικία διαβαζω πολλά βιβλία, έχω κατοικίδια και έχω εργαστεί εθελοντικά σε κτηνιατρική κλινική . Στον ελεύθερο χρόνο μου προτιμώ να ασχολούμαι με την παρακολούθηση ντοκιμαντέρ και επιστημονικών εκπομπών με εγκληματολογικές και ψυχολογικές προσεγγίσεις και να καταγράφω όλες τις πληροφορίες που αφομοιώνω, προκειμένου να τις χρησιμοποιώ ακόμη και σε πρακτικό επίπεδο. Αυτό το χρονικό διάστημα συμμετέχω ως εθελόντρια σε τοπικό οργανισμό με την ονομασία «Scouts Youth» στο Sunderland, ενώ παράλληλα συνεργάζομαι ως μέλος του συντονιστικού σχεδίου συνασπισμού ενάντια στο έγκλημα με την ονομασία «Οδυσσέας» (Northumbria Coalition against Crime, Odysseas mentoring project).