Μη κατηγοριοποιημένο

Παραβίαση της υπόσχεσης που κάποτε έδωσες…

Από την Πόλυ Κεφάλα,

Η μοιχεία είναι από μόνης της μια λέξη που σου προκαλεί δυσφορία, θυμό, πόνο ειδικά για εσένα που το έχεις βιώσει και ένιωσες να «γκρεμίζεται» η ψυχή σου, το είναι σου, η προσωπικότητά σου. Η απιστία είναι ένα αγκάθι στη ψυχή όλων όσων το βίωσαν και ειδικά γι αυτούς που συγχώρεσαν μια τέτοια πράξη, και εδώ είναι που γεννιούνται ερωτήματα όπως: Να μείνω ή να φύγω; Εάν μείνω θα το ξανακάνει;

Παλαιότερα οι πράξεις απιστίας ήταν πιο συχνή στους άντρες, πλέον τα σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα αναφέρουν ότι τα ποσοστά έχουν αυξηθεί και για τις γυναίκες, η απιστία γι αυτόν που την «διαπράττει» είναι από μόνη της μία σαγήνη, μία πράξη επιβεβαίωσης και ανανέωσης σε κάτι καινούργιο. Τα τελευταία χρόνια η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κάνει πιο εύκολη τη ροπή προς την απιστία, κάποιοι που θα δουν τον/την σύντροφό τους να μιλά σε κάποιο chat είτε ακολουθούν μια ωραία γυναίκα ή έναν ωραίο άντρα, νιώθουν το ίδιο σαν να προβεί κάποιος σε πράξη μοιχείας έτσι αρχίζει και χάνεται η εμπιστοσύνη, οι καβγάδες εντείνονται και το πιο ασήμαντο πρόβλημα πυροδοτεί εντάσεις εξαιτίας μιας τέτοιας συντροφικής και συναισθηματικής παραβίασης.

Το εάν θα μείνει κανείς σε μια τέτοια σχέση και το πόση δύναμη έχει να κοιτάξει μπροστά και να αγνοήσει κάτι τέτοιο το γνωρίζει ο ίδιος, βέβαια σημαντικό ρόλο σε όλη αυτή την κατάσταση παίζει και ο/η σύντροφος που έχει προκαλέσει μια τέτοια σύγχυση εάν έχει σκοπό να κατανοήσει το λάθος του να το συνειδητοποιήσει και να αποδεχτεί το λάθος τους.

Εάν νιώθεις ότι έχεις εγκλωβιστεί σε μια τέτοια κατάσταση, υπάρχουν ειδικοί ψυχικής υγείας, όπου ειδικεύονται στη θεραπεία ζεύγους . Επίσης πολύ χρήσιμο να θυμάσαι ότι αυτό που μας χαρακτηρίζει ως άτομα είναι οι πράξεις και όχι οι σκέψεις.