Παντελής Ταμπακόπουλος

Εθελοντής- Ειδικός Ασφαλείας Πληροφοριακών Συστημάτων

Ήρθα σε επαφή με την πληροφορική κατά την διάρκεια του «Home Computer Boom», στις αρχές της δεκαετίας του 80 και στην συνέχεια ως πρωτοετής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, στα εργαστήρια πληροφορικής της Σχολής από την οποία αποφοίτησα το 1986.

Το 1998 μετατάχθηκα στο Σώμα Έρευνας & Πληροφορικής, από την ίδρυσή του, εκπληρώνοντας ένα όνειρο ετών, να υπηρετήσω την επιστήμη της Πληροφορικής, πράγμα το οποίο έκανα μέχρι την αποστρατεία μου το 2013 με το βαθμό του ταξιάρχου και συνεχίζω μέχρι και σήμερα.

Είμαι απόφοιτος της Διακλαδικής Σχολής Προγραμματιστών Η/Υ, όπου και αρίστευσα (1ος μεταξύ 20 εκπαιδευομένων) και του NATO Communications and Information Systems School στην Λατίνα της Ιταλίας με ειδικότητα στην Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων (Infosec).

Διετέλεσα Καθηγητής Πληροφορικής στα ΙΕΚ Ξυνή, Προϊστάμενος συστημάτων υποστήριξης πληροφορικής στο ΝΑΤΟ, Επιτελής Πληροφορικής & Αξιωματικός Ασφαλείας Πληροφοριακών Συστημάτων (Information Security Officer) της Βόρειας Ταξιαρχίας (MNTF (MultiNational Task Force) HQ, κατά την διάρκεια της Επιχείρησης διατήρησης της Ειρήνης «OPERATION ALTHEA», της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Βοσνία‐Ερζεγοβίνη, Τμηματάρχης Γραφείου Έρευνας και Πληροφορικής του Γενικού Επιτελείου Στρατού και Σύμβουλος αντιμετώπισης κρίσεων και ειδικών Καταστάσεων.

Κομβικό σημείο της καριέρας μου ήταν η συμμέτοχη μου ως Εθνικός Αντιπρόσωπος (National representative) της Ελλάδος στην Finabel (Ευρωπαϊκή Ένωση), για έξι χρόνια, ως μέλος των ομάδων εργασίας ROMEO και KNOWLEDGE με αντικείμενο την εκπόνηση μελετών με θέμα την πληροφορική, τις πληροφορίες και τις επικοινωνίες.

Έχω λάβει μέρος σε πολλά συνέδρια με θέμα την ασφάλεια πληροφορικής και από το 2016 ασχολούμαι ως σύμβουλος εταιρειών για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και την εναρμόνιση με τον Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της αντίστοιχης Οδηγίας (EE) 2016/680 καθώς και επί θεμάτων του WP29, σε θέματα αρμοδιότητος μου.

Οι προσδοκίες μου από την συμμετοχή μου, ως μέλος, στο CSI Institute είναι απλές και λιτές. Υπηρέτησα την πατρίδα και την ελληνική κοινωνία ως αξιωματικός 36 χρόνια και προσδοκώ να συνεχίσω να τις υπηρετώ, μέσα από το CSI Institute και για όσο καιρό μου το επιτρέψουν οι δυνάμεις μου, πάντοτε με την αξιοποίηση των  προσωπικών και επαγγελματικών δυνατοτήτων μου.