Ουρανία Παπανικολάου 2020-01-29T13:44:46+00:00

Ουρανία Παπανικολάου

Εθελόντρια-Κοινωνιολόγος-Σύμβουλος εξαρτήσεων-Σύμβουλος σε Γραμμές Βοήθειας

Έχω τελειώσει Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και μεταπτυχιακό ‘’Ποινικό Δίκαιο και Εξαρτήσεις’’ με κατεύθυνση τη νομική και θεραπευτική διαχείριση των εξαρτημένων από το Αριστοτέλειο σε συνεργασία το πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το ΚΕΘΕΑ.  Έχω κάνει εθελοντισμό 6 μήνες στο ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ στο συμβουλευτικό σταθμό, όπου βίωσα στην πράξη το θεωρητικό κομμάτι του μεταπτυχιακού. Επιπλέον παρακολούθησα την ετήσια μετεκπαίδευση στο 18ΑΝΩ με τίτλο ‘’Θεραπευτική αντιμετώπιση των εξαρτήσεων’’. Τέλος, παρακολούθησα το μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα στις ‘’Γραμμές Βοήθειας’’ υπό την αιγίδα του Ιατρικού συλλόγου Αθηνών, σε συνεργασία με το χαμόγελο του παιδιού (κύριες θεματικές: αντιμετώπιση αυτοκτονικότητας και συμπεριφορών αυτοτραυματισμού, bullying διαδικτυακό ή μη, οικογενειακή βία και κακοποίηση παιδιών, σεξουαλική παρενόχληση  & διαφυλικές σχέσεις, άγχος-φοβίες κρίσεις πανικού-καταθλιπτικό συναίσθημα, συμπεριφορές εθισμού (διαδίκτυο, ουσίες, αλκοόλ, κλπ & διαταραχές πρόσληψης τροφής.

Για το Ινστιτούτο:

Παρακολουθώ και θαυμάζω χρόνια το έργο του κύριου Σφακιανάκη και της ομάδας του. Είναι τιμή μου να είμαι σε αυτήν την ομάδα, να βοηθήσω στο έργο και να εφαρμόσω

στην πράξη όσα έχω σπουδάσει. Το διαδίκτυο μπορεί να είναι ωφέλιμο και χρήσιμο αλλά ταυτόχρονα και επικίνδυνο. Είναι αναγκαία η διάδοση της ορθής χρήσης του σε γονείς, παιδιά, εφήβους και ενήλικες ώστε να αποφευχθούν όσο το δυνατόν περισσότερο τα επιβλαβή κρούσματα, όπως διαδικτυακό bullying, εξαφανίσεις κ.τ.λ. Η σωστή ενημέρωση και η πρόληψη είναι το παν.