Μαρία Μουζάκη

Eθελόντρια – Κοινωνιολόγος, MSc, Υποψήφια διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Έχοντας ως ερευνητικό ενδιαφέρον τα φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας της ελληνικής κοινωνίας, ιδίως στα χρόνια της κρίσης, δεν θα μπορούσα να μην σταθώ στο ρόλο του διαδικτύου και κυρίως στο πως αυτό επηρεάζει την ίδια την δομή της κοινωνίας, αλλά και την ψυχοσυναισθηματική υγεία του ατόμου. Αυτοκτονίες, (διαδικτυακός) εκφοβισμός, ψυχοσυναισθηματικές διαταραχές, κ.α. φαινόμενα που συγκεντρώνουν καθημερινά χιλιάδες «χτυπήματα» σε διάφορους ιστότοπους, με σκοπό να συμβάλλουν στην ενημέρωση του χρήστη, θύματος, ασθενή, ο οποίος αναζητώντας μία λύση στα προσωπικά του προβλήματα είναι πιθανόν να οδηγηθεί σε ένα νέο κύκλο ψηφιακών κινδύνων.

Το CSI Institute προσφέρει το κατάλληλο περιβάλλον έρευνας και συνεργασίας στον κάθε ερευνητή να αναζητήσει τα βαθύτερα αίτια και τις επιπτώσεις αυτών των φαινομένων, έχοντας παράλληλα την ευκαιρία να γνωρίσει αξιόλογους και καταρτισμένους επιστήμονες.

Είναι μεγάλη μου τιμή και χαρά να συνεργάζομαι με έναν τέτοιο φορέα, ελπίζοντας μέσα από τις γνώσεις μου να βοηθήσω και εγώ στις δράσεις του.