Καλλιόπη Ιωάννου

Διευθύντρια Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSI Institute)

Ξεκίνησα την καριέρα μου ως δημοσιογράφος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην έρευνα και την κάλυψη ειδησεογραφίας φαινομένων κοινωνικής παθογένειας, με έμφαση σε επίκαιρα θέματα, όπως το οργανωμένο και το διαδικτυακό έγκλημα. Εξειδικεύτηκα στο αστυνομικό και δικαστικό ρεπορτάζ και προσκόμισα πολυετή εμπειρία σε μέσα ενημέρωσης όπως Huffington Post, Alpha TV, SKAI Radio, και ΕΡΤ TV.

Στα 26 μου χρόνια δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα μπορούσα να βρω μια δουλειά που να συνδυάζει τις δύο μεγάλες μου αγάπες. Την ανάγκη μου για επικοινωνία και την εγκληματολογία. Ως Κλινική Εγκληματολόγος και Σύμβουλος Οικογένειας και Υποστήριξης Θυμάτων πιστεύω ότι ο ρόλος του γονέα είναι ο πιο σημαντικός και ταυτόχρονα πιο δύσκολος ρόλος που θα μπορούσε να αναλάβει ο καθένας από εμάς.

Συνεργάζομαι καθημερινά με δεκάδες γονείς και παιδιά σε μία ευρεία ποικιλία θεμάτων, που αφορούν κυρίως τον εθισμό στο διαδίκτυο και τα video games αλλά και τη διαχείριση και την αντιμετώπιση της διαδικτυακής θυματοποίησης. Αυτό που με συγκλονίζει σε όλες τις υποθέσεις που έχω αναλάβει μέχρι σήμερα είναι το συμπέρασμα πως όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως ηλικίας χρειάζονται την αγάπη και την αμέριστη προσοχή των γονιών τους.

Πιστεύω επίσης ότι το κάθε παιδί είναι μοναδικό. Στο CSI Institute οι συνεργάτες μου και εγώ παρέχουμε συμβουλές και 24ώρη στήριξη έτσι ώστε κάθε ελληνική οικογένεια να μπορεί να χτίσει μία καλή σχέση με υγιή όρια ανάμεσα σε γονείς και παιδιά γύρω από ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.