Ονομάζομαι Εύη Καλούτσου και είμαι απόφοιτος Ψυχολογίας με MSc στη Δικαστικη Ψυχολογία.

Από πολύ μικρή ηξερα ότι θέλω να ασχοληθώ με την ψυχολογία και καθώς ξεκίνησα να έρχομαι επαφη με το αντικείμενο ως φοιτήτρια του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημιου Ιωαννίνων συνειδητοποίησα ποσό πολύ αγαπώ αυτή την επιστήμη. Οι σπουδές συνεχίστηκαν με το BSc in Psychology στο Coventry University όπου εκεί κατέληξα ότι η μεγάλη μου αγάπη είναι η δικαστική. Αυτό με οδήγησε να αποφοιτήσω με Λειαν Καλώς από το MSc in Forensic Psychology του Coventry University.

Στην Ελλάδα εργάστηκα σε κλινικές δομές με κύριο αντικείμενο τις αναπτυξιακές διαταραχές, τη σχιζοφρένεια και την άνοια. Έχω επίσης δυο δημοσιεύσεις στο  European Achieves of Psychiatry and Clinical Neuroscience και η δουλειά μου παρουσιάστηκε στο 6th European Conference on Schizophrenia Research, Berlin 2017.

Μέσα από την Εγκληματολογία το ενδιαφέρον μου στράφηκε κυρίως στα θύματα και τη μνήμη των αυτόπτων μαρτύρων. Για όσο διάστημα έμεινα στο Λονδίνο εργάστηκα ως σύμβουλος αυτόπτων μαρτύρων και συμβουλος θυμάτων κακοποιησης με εξειδίκευση στο stalking, το cyber stalking και το sextortion.

Επιστρεφοντας στην Ελλάδα ασκώ το επαγγελμα ιδιωτικά ενώ ταυτόχρονα συνεργάζομαι με το Κέντρο Μελετης Του Εγκληματος (ΚΕΜΕ). Επειδή όμως είμαι ένας άνθρωπος που βρίσκεται σε συνεχή κίνηση και του αρέσει η γνώση άμεσα ξεκινώ και την εκπαίδευση μου στο Γνωσιακό-Στμπεριφορικο Μοντέλο Ψυχοθεραπείας ώστε να συνδιασω την κλινικη μου γνώση με την ψυχοθεραπευτική προσέγγιση.

Το CSIi είναι μια υπέροχη αεικίνητη ομάδα με φρεσκες ιδέες μα πάνω απ όλα πολύτιμες για την ελληνική κοινωνία και τις απαιτήσεις της εποχής. Είναι επομενωσ χαρά μου να προσφέρω στον σκοπό του τις γνώσεις μου και την εμπειρία μου.