Οικογένεια, Παιδιά, Ψυχική υγεία

Είναι το παιδί μου έτοιμο για ένα smartphone;

Εάν τα παιδιά σας δεν ανήκουν στο 75% των μικρών παιδιών που έχουν ήδη πρόσβαση στην τεχνολογία, είναι πολύ πιθανό να σας ζητήσουν ένα smartphone ή μια ψηφιακή συσκευή.

Ηλεκτρονικός εκφοβισμός και παρενόχληση είναι λίγα μόνο από τα προβλήματα που μπορούν να αντιμετωπίσουν τα παιδιά αν έχουν πρόσβαση σε κάποιο κινητό. Αυτά είναι λοιπόν κάποια πράγματα που θα έπρεπε να αναρωτηθούν οι γονείς πριν αγοράσουν ένα για το παιδί τους.

 Γιατί το αγοράζω;

Ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους είναι για να πάρετε κινητό στο παιδί σας είναι για να μένετε σε επαφή μαζί του όταν δεν είναι μαζί σας. Οι έφηβοι, ας πούμε μπορεί να χρειάζονται ένα κινητό για να έχουν επικοινωνία με συμφοιτητές ενδεχόμενους εργοδότες τους.

Πόσο θα κοστίσει;

Αυτή συνήθως είναι και η δεύτερη σκέψη. Το πρώτο τηλέφωνο ενός παιδιού δεν χρειάζεται να είναι και μοντέλο τελευταίας τεχνολογίας. Πρέπει να τους δώσετε το μήνυμα ότι οι ηλεκτρονικές συσκευές δεν είναι παιχνιδάκια!

Είναι λοιπόν το παιδί μου έτοιμο;

Κινητό σημαίνει ευθύνες. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δείτε ότι το παιδί είναι αρκετά ώριμο για να έχει ένα δικό του. Ένα δείγμα είναι ότι τα πάει καλά στο σχολείο, ότι βοηθάει με τις δουλειές στο σπίτι, και ότι κάνει αξιόλογη χρήση του διαδικτύου.

Τέλος, πριν πάρετε την τελική απόφαση για την αγορά, πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας τις εξής ερωτήσεις:

  • Ξέρει το παιδί μου για τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό; Θα μπορέσει να το αντιμετωπίσει ώριμα;
  • Ξέρει πώς να συμπεριφέρεται στο διαδίκτυο;
  • Γνωρίζει για τους κινδύνους που μπορεί να ελλοχεύουν με το sexting?

Εάν η απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις είναι θετική, τότε το παιδί σας είναι κατά πιθανότητα έτοιμο για ένα τέτοιο δώρο!!

 

 

Με πληροφορίες από My Crazy Good Life