Γεώργιος Χαριστός

Eθελοντής- Απόφοιτος Πληροφορικής

Ονομάζομαι Γεώργιος Χαριστός και είμαι απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Από πολύ μικρή ηλικία θυμάμαι να κάθομαι δίπλα στον πατέρα μου, ο οποίος δεν είχε καμία σχέση με τον τομέα της Πληροφορικής, απλά όρεξη και μεράκι για τον τότε καινοτόμο ηλεκτρονικό υπολογιστή και τις δυνατότητες του.

Μέχρι να εισαχθώ στο Τμήμα Πληροφορικής, η «πραγματικότητα» που είχα δημιουργήσει στο μυαλό μου για το τί ορίζεται ως Πληροφορική και Υπολογιστής και τί δυνατότητες έχουν ήταν λανθασμένη. Μόλις αποφοίτησα, συνειδητοποίησα ότι η Πληροφορική είναι ακόμα και στις καθημερινές μας ανθρώπινες εργασίες, κινήσεις, δραστηριότητες.

Η καθημερινότητα μας κινδυνεύει από κακόβουλες απειλές οι οποίες έχουν στόχο την αλλοίωση ή κλοπή των σημαντικών μας στοιχείων. Για αυτό και αποφάσισα να εξειδικευτώ στην Ασφάλεια και Εγκληματολογία του Ψηφιακού Κόσμου και αυτού που αποκαλούμε Διαδίκτυο.

Αποφάσισα να ενταχθώ στην οικογένεια του CSI Institute ως εθελοντής, επηρεασμένος από αυτά που έχει καταφέρει με τον ζήλο και το μεράκι του ο κ. Σφακιανάκης Εμμανουήλ, συνδυασμένα με την δίψα για έρευνα και επίλυση των προβλημάτων που καθημερινά μας προειδοποιούν ότι η κοινωνία δεν είναι τόσο αθώα όσο φαίνεται, ειδικά στα μάτια ενός μικρού παιδιού.