Ανδρονίκη Λάππα

Εθελόντρια- Εγκληματολόγος

Γεννήθηκα στην Αθήνα τον ζεστό Σεπτέμβριο του 1995.  Απο μικρή ηλικία, τα βιβλία έγιναν το αγαπημένο μου αντικείμενο και το ταξίδι προς την γνώση η αγαπημένη μου ασχολία.  Μέσα στον κόσμο των βιβλίων γνώρισα και αγάπησα την εγκληματολογία. Έναν κόσμο μοναδικό  που συνδυάζει απόλυτα αρμονικά την λογική και την “τέχνη”. Την λογική ώστε να σκέφτεσαι καθαρά και μεθοδικά, και την τέχνη του να μπορείς να αποκωδικοποιείς τα σημάδια και να  εντοπίζεις την αλήθεια. Πρώτος σταθμός το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Παρακολουθώντας τα μαθήματα του τμήματος ανακάλυψα την σπουδαιότητα των κοινωνικών επιστημών. Αγάπησα την κοινωνιολογία και λάτρεψα ακόμα περισσότερο την εγκληματολογία. Η επιλογή και παρακολούθηση όλων των μαθημάτων του τομέα εγκληματολογίας ήταν πλέον μονόδρομος, γιατι ήδη απο τότε ήξερα πως θέλω να συνεχίσω στο ΠΜΣ “ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ” του Παντείου Πανεπιστημίου, όπως και πράγματι έγινε.
Τον Ιούνιο του 2017 ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο τμήμα κοινωνιολογίας και τρείς μήνες αργότερα εισήχθησα πρώτη στο ΠΜΣ “ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ” . Η φοίτηση στο μεταπτυχιακό εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, είναι μια απο τις σπουδαιότερες εμπειρίες της ακαδημαικής μου σταδιοδρομίας.

Τον Ιούλιο του 2019 ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό μου με θέμα διπλωματικής την επίδραση των νέων τεχνολογιών στην παραβατικότητα και την θυματοποίηση των ανηλίκων. Ήδη κατά την διάρκεια των σπουδών μου, απέκτησα εργασιακή εμπειρία σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες έχοντας την δυνατότητα να μετουσιώσω την θεωρία και τις πανεπιστημιακές μου γνώσεις στην πράξη. Εκεί που καλείσαι να απεκδυθείς τον μανδύα του φοιτήτη και να ενεργήσεις ως σκεπτόμενος πολίτης, ως επιστήμονας που στοχεύει στην προαγωγή της επιστήμης και την προσφορά προς τον άνθρωπο.