Αικατερίνη Ντάφλου

Eθελόντρια – Διδάκτορας Παντείου Πανεπιστημίου

Η  Δρ. Αικατερίνη Ντάφλου είναι Κοινωνική Επιστήμονας, κάτοχος Διδακτορικού τίτλου από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών με γνωστικό αντικείμενο την Κοινωνική Πολιτική, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις Νέες Τεχνολογίες (Τ.Π.Ε.).

Εργάζεται στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στην Αντιπρυτανεία Οικονομικών Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κι έχει διδάξει στο ίδιο πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Αριστούχος του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής & Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου εκπαίδευσης από το δια-τμηματικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου & του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, Athens M.B.A. στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Η Δρ. Αικατερίνη Ντάφλου έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε συνέδρια και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνόφωνα και αγγλόφωνα επιστημονικά περιοδικά. Είναι συγγραφέας του υπό έκδοση βιβλίου ‘Κοινωνική Πολιτική & Τοπική Αυτοδιοίκηση: τοπικότητα, τεχνολογία και ευάλωτες ομάδες’, Αθήνα, 2020, από τις Εκδόσεις Παπαζήση.

Τα επιστημονικά και ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε  ζητήματα  που  αφορούν στην άσκηση της Κοινωνικής Πολιτικής, σε συνθήκες διαβίωσης και όψεις κοινωνικού αποκλεισμού και στην ενσωμάτωση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στην δημόσια πρακτική και στην επίλυση των προβλημάτων των ευάλωτων κοινωνικών κατηγοριών.

Έχει εργασιακή και ερευνητική εμπειρία σε αναπτυξιακά προγράμματα και υπήρξε επιστημονικός σύμβουλος δήμων σε θέματα διαχείρισης προγραμμάτων κοινωνικής πολιτικής και δημόσιων σχέσεων αλλά και ενημέρωσης των πολιτών του Υπουργείου Υγείας.